Praktijk@BalansWat is kinesiologie?

Kinesiologie is de leer van de beweging. Je spieren en gewrichten, je spijsvertering,  je hormonen,  je emoties…. Alles in jou is in beweging.
Je kan nooit slechts één onderdeel beïnvloeden zonder dat het geheel meebeweegt,  je bent één geheel.

Bij alles wat je eet, doet, denkt of voelt krijg je feedback van je lichaam. Als je iets leuks doet of voelt kan de feedback heel prettig zijn, maar soms is de feedback minder prettig en ontstaat er een klacht. De meeste mensen zien klachten als een last. Dat is best logisch, want een klacht belemmert je in je normale ritme. Een pil slikken kan ervoor zorgen dat je de klacht niet meer voelt. Het lichaam is dan echter niet begrepen.

Als je de feedback van je lichaam niet kan “lezen”, als je zelf de oorzaak van je klacht niet weet, dan kunnen wij deze door middel van de spiertest uit de Kinesiologie voor jou vertalen.

 

De spiertest en de behandeling

Door een lichte druk uit te oefenen op de armspier wordt uitgetest of een stof, een emotie of een gedachten een stress situatie in jouw lichaam veroorzaakt en daardoor een verzwakking van de spierspanning geeft. Is de stof/emotie/gedachte goed voor jou, dan blijft je spier ook sterk.

Met deze spiertest kunnen verbanden worden gelegd tussen de klacht en de oorzaak van de klacht. Als dit plaatje zo compleet mogelijk is, testen we uit wat de beste manier is om jou weer in balans te brengen en hoe het zelf herstellend vermogen het beste kan worden gestimuleerd.

In onze behandelingen maken wij onder anderen gebruik van technieken uit de kinesiologie en andere opleidingen die wij gevolgd hebben. Wij werken ook graag met Bloesem remedies die heel mooi een herstel kunnen ondersteunen.

 

Voor wie is Kinesiologie geschikt?

Voor iedereen die wil werken aan zijn gezondheid. Die begrijpt dat alles met elkaar samenhangt. Die op zoek wil gaan naar datgene wat nu nog onbewust is en naar wat er nodig is om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te activeren.

 

Behandelingen zijn geschikt voor alle leeftijden.